Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182
info@laurensniezen.nl

Enorme schade door ontploffing met explosief in auto

AMSTERDAM – Op de Johan van der Keukenstraat in Amsterdam IJburg is vannacht een auto ontploft. De schade aan de auto is enorm. De auto is volledig total loss. Het zou gaan om een dure mercedes, welke was voorzien van Duitse kentekenplaten.

Onderdelen van de auto zijn in een straal van 100 meter rond de auto terug te vinden. Ook zijn omliggende auto’s beschadigd door de explosie en door rondvliegende delen. Zelfs een boom die naast de auto stond is beschadigd geraakt, een flinke tak is naar beneden gekomen. Volgens getuigen was de dreun van de explosie harder dan ‘normaal’ vuurwerk, de knal zou echt veroorzaakt zijn door een explosief.

De politie is ter plaatse direct met een groot onderzoek gestart. De Teamleider Explosieven Verkenning van de politie is ter plaatse en is gestart met sporenonderzoek. Ook werd er een grote witte tent over de auto gezet. Het onderzoek gaat nog de hele ochtend door. De straat blijft afgezet.

Wonder boven wonder zijn er, zover bekend, geen gewonden gevallen.

Foto’s: VLN Nieuws