Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182
info@laurensniezen.nl

Week van Lezen en Schrijven: voor jong en oud

AALSMEER – Lezen en schrijven is voor alle inwoners van Aalsmeer belangrijk om mee te kunnen doen. En jong geleerd is oud gedaan. Donderdag 9 september ging wethouder Wilma Alink langs om voor te lezen bij de klas van Taalsmeer in de Triade. Hier gaan jonge kinderen naar school van wie Nederlands niet de moedertaal is.

Taalsmeer was bekend als de Taalklas, maar vanaf dit jaar zitten de kinderen de hele week op dezelfde plek met dezelfde juffen. In een klas van maximaal 15 kinderen uit groep 3 tot en met 8 wordt extra persoonlijke aandacht gegeven aan de leerlingen.

Wethouder Alink: “Ik ben er trots op dat wij deze mogelijkheid bieden aan onze jonge inwoners. Kinderen leren ongelooflijk snel. Een jongetje is hier nog maar een half jaar, maar kan mij al heel goed helpen met voorlezen. Dat is ongelooflijk knap. Het zou je maar gebeuren dat je plotseling in een heel ander land terechtkomt en een nieuwe taal moet leren. Deze kinderen laten geweldig veel veerkracht en doorzettingsvermogen zien.”