Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182
info@laurensniezen.nl

Noodverordening rond oud en nieuw

AALSMEER – Om zorgpersoneel, politie, handhavers en andere hulpverleners niet nog zwaarder te belasten, geldt een landelijk verbod op het afsteken, vervoeren en verkopen van vuurwerk. Het vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie. Dit is kinder- en fopvuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes, knalerwten en sierfonteintjes. Carbidschieten valt niet onder vuurwerk maar om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan wordt Carbidschieten in landelijk gebied ontraden. In bebouwd gebied is het verboden om Carbid te schieten. Op het niet naleven van de vuurwerkregels staan stevige boetes. Jongeren tot 18 jaar kunnen een Halt-straf krijgen als zij toch vuurwerk afsteken.

Vaarverbod

Gezamenlijk hebben politie, brandweer en gemeentelijke handhaving zich goed voorbereid op de jaarwisseling in Aalsmeer. Hoewel er wordt uitgegaan van het naleven van de regels, wordt er ook rekening gehouden met enkelen die dat niet van plan zijn te doen. Burgemeester Gido Oude Kotte heeft daarom een noodverordening uitgevaardigd. Hierin wordt onder andere verboden om vanaf 17.00 uur op oudejaarsdag tot 7.00 uur op nieuwjaarsdag te verblijven op de Aalsmeerse wateren en op de daarin gelegen eilanden. In deze periode mag er dus niet worden gevaren of worden verbleven op een boot of eiland. Ook is het verboden om in dit gebied in bezit te zijn van vuurwerk, brandstof, alcohol en apparatuur voor het maken van versterkt geluid, of deze zaken te vervoeren. Op overtreding van de regels in de noodverordening staan stevige boetes of zelfs een tijdelijke gevangenisstraf. Deze noodverordening is na te lezen op de website van de gemeente Aalsmeer.