Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182 / 0297-893055
info@laurensniezen.nl

Man na waarschuwingsschot en inzet politiehond aangehouden

AALSMEER – Een waarschuwingsschot en de inzet van een politiehond waren maandagavond nodig om een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats onder controle te krijgen en aan te houden.

VTF | Vivian Tusveld

De politie in de loop van de dag informatie over de verdachte die zijn zoon bij de moeder zou hebben weggenomen en daarbij ook een wapen hebben getoond. De politie startte direct een onderzoek. Rond 22.00 uur zagen agenten de verdachte met zijn zoontje in een voertuig rijden aan de Aalsmeerderweg. Bij het zien van politie reed het voertuig met hoge snelheid weg in de richting van de Ophelialaan. Tot twee keer toe reed de verdachte door een rood licht, waarna hij crashte bij een hek in het zand, nabij het Bielzenpad. Via het fietspad rende hij vervolgens weg in de richting van Baanvak. Zijn zoontje (7) bleef ongedeerd achter in de auto. Toegesnelde agenten ontfermden zich direct over de jongen.

Politiehond

Kort daarna zagen agenten de man wegrennen vanuit de richting van de Sportlaan richting de Burgemeester Kasteleinweg. Hij greep op enig moment naar zijn broeksband. Als er mogelijk een vuurwapen in het spel is, nemen agenten geen enkel risico. Dat deden ze nu dus ook niet. Ter hoogte van de Geraniumstraat loste een agent een waarschuwingsschot en bracht een politiehond de man onder controle.

Hij is na behandeling door een huisarts ingesloten voor verder onderzoek.

Foto’s: VTF | Vivian Tusveld
Bron: Politie.nl

error: Alert: Inhoud is beschermd!