Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182 / 0297-893055
info@laurensniezen.nl

Meer dan twintig ganzen besmeurd met frituurvet in Aalsmeer

AALSMEER – Bij de Thailandlaan in Aalsmeer zijn op twee verschillende plekken 23 besmeurde ganzen aangetroffen. De dieren zitten van snavel tot staart onder het frituurvet, zo meldt de Dierenambulance

Vermoedelijk heeft iemand het kleverige goedje in de sloot gedumpt. “Hun verenpak is door het vet ‘lek’ en ze móeten gereinigd worden. We zijn bezig met een grootschalige spoedactie om ze te vangen”, aldus een vrijwilliger. “Maar dat gaat nog niet zo makkelijk.”

LNF | Laurens Niezen

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat hebben even na 17.00 uur besloten om de N201 tijdelijk af te sluiten zodat de rest van de dieren gevangen kan worden. Op dat moment stond de dierenambulance al twee uur te wachten om de vogels te kunnen redden.

Beeld: ©LNF | Laurens Niezen 

2 Responses

  1. Eise Pieter Smit schreef:

    Je kunt frituurvet notabene gratis inleveren bij de gemeente . Jammer en niet nodig weer dit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Alert: Inhoud is beschermd!