Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182
info@laurensniezen.nl

Koopovereenkomst gesloten voor bouw Roerdomplaan

AALMSEER – Dinsdag 8 juni 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de verkoop van de grond aan De Heemraad B.V. Eind juli tekenden de gemeente en Heemraad BV de overeenkomst. Hiermee kan het bouw- en aannemingsbedrijf nu officieel starten met de ontwikkeling van het gebied.  

Op de locatie komen drie bouwblokken met (zorg) appartementen. In het eerste blok komen 13 vrije sector huurwoningen met onder het blok 20 parkeerplekken. In het tweede blok komen 28 sociale huurwoningen die samen met Eigen Haard worden gerealiseerd en in het derde blok komen 18 middeldure huurwoningen en 2 sociale huurwoningen. De sociale huurwoningen worden via Woningnet aangeboden. Over het inschrijven voor de verhuur van de andere woningen volgt nog informatie op de website van de gemeente en Heemraad B.V.

Op de begane grond van het hoofdgebouw komt 900 m2 met 1e lijnszorg, een wijkcentrum, zorg en welzijns-diensten en een ophaalpunt voor de apotheek.

Projectwethouder Robert van Rijn: “Vorig jaar hebben we een nieuwe woonagenda voor Aalsmeer vastgesteld. Eén van de uitgangspunten hierin is dat we meer moeten bouwen voor doelgroepen. We krijgen steeds meer oudere mensen die graag zelfstandig willen blijven wonen. Deze mooie nieuwe woningen voldoen aan deze behoefte.”

Foto en bron: Gemeente Aalsmeer