Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182
info@laurensniezen.nl

Nieuw Regionaal Programma Laaggeletterdheid

AALSMEER E.O. – Gemeente Aalsmeer werkt met zeven andere gemeenten samen in het Meerjarig Regionaal Plan Laaggeletterdheid Groot-Amsterdam en het uitvoeringsplan Taaloffensief. Op 1 juni ondertekende wethouder Wilma Alink het regionale akkoord voor Aalsmeer in het Taalpunt in de bibliotheek. 

Wethouder Zorg Wilma Alink: “Moeite hebben met taal heeft niets te maken met intelligentie. Het gaat vooral om het krijgen van kansen en niet iedereen krijgt in zijn jeugd dezelfde kansen. Dat is niet iets om je voor te schamen. Wij willen als gemeente die kansen alsnog bieden aan volwassenen die moeite hebben met lezen en of schrijven én hun kinderen. Deze regionale samenwerking zorgt voor nog betere mogelijkheden voor onze inwoners.”

Bron en foto: Gemeente Aalsmeer