Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182
info@laurensniezen.nl

Opnieuw onderzoek voor aardwarmte in Aalsmeer

AALSMEER – Vanaf volgende week vrijdag tot 5 juli vindt in Aalsmeer seismisch onderzoek in de ondergrond plaats voor aardwarmte. Dit gebeurt in de noordelijkste punt van Aalsmeer. De werkzaamheden maken onderdeel uit van een landelijk onderzoek om de Nederlandse ondergrond in beeld te brengen. In 2020 is hiervoor ook onderzoek uitgevoerd in de Westeinderplassen.

Omgeving Schinkelbos

De boorlijn loopt ongeveer vanaf de Ringvaart langs de Grote Tocht, het Schinkelbos en de Rietwijkeroordweg richting het Amsterdamse Bos. Mensen kunnen hier een tractor met een boorinstallatie tegenkomen. Omwonenden en bedrijven in de omgeving van de werkzaamheden krijgen enkele dagen voor de werkzaamheden plaatsvinden persoonlijk bericht. 

Voor het onderzoek worden gaten geboord in de grond. In zo’n gat wordt een seismische lading (ontplofbare stof) geplaatst, die vervolgens tot ontploffing wordt gebracht. In de buurt van de werkzaamheden kun je een drukgolf voelen en soms komt er ook geluid vrij. Omdat er geboord wordt in de omgeving van natuurgebied heeft de uitvoerder nauw contact met het Amsterdamse Bos en de gemeente over de flora en fauna in het gebied.