Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182
info@laurensniezen.nl

Aalsmeers magazine ‘MeerWesteinder’ is er weer

AALSMEER – Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie (SAWP) heeft met trots het nieuwe watersportmagazine ‘MeerWesteinder’ uitgegeven. Na een jaartje afwezigheid door corona rolde vorige week de 23e editie van de persen.

Burgemeester Gido Oude Kotte, die zelf ook een woordje in het magazine heeft geschreven, kreeg uit handen van afgevaardigdenArnaud Brouwer en Erik Verbeek van het bestuur van SAWP een exemplaar. Hij is er enthousiast over. “Prachtig dat we bezoekers aan Aalsmeer en onze inwoners gratis zo’n mooi magazine kunnen aanbieden vol wetenswaardigheden over het dorp en de Westeinderplassen. Daar kunnen we trots op zijn.”

Om te bewaren


“Een echt Aalsmeers magazine ontstaan vanuit de watersport en een traditie voor Aalsmeer en omstreken”, aldus Arnaud Brouwer, voorzitter van SAWP. “Leuk voor de Aalsmeerder om te lezen waar hun dorp sterk in is, maar zeker ook voor de toerist die het bloemendorp aan het water aandoet deze zomer.” Een belangrijk onderdeel van het magazine is de handige waterkaart, die altijd gewaardeerd wordt bij menig watersporter. Dat maakt het dat dit magazine bewaard wordt op vele boten.

Populair zijn de verhalen ‘Door de ogen van…’ waarin bekende en minder bekende Aalsmeerders en Kudelstaarters aan het woord komen over wat zij van de Westeinder en Aalsmeer vinden. Dit jaar geven Bonnie St. Claire en Gerard Joling ook hun mening over hun dorp, het water en de Pramenrace. 

Maar ook het overzicht van de vele restaurants en bootverhuurbedrijven is een mooi onderdeel in het magazine. De artikelen over het Schinkelbos, het Reigerbos, de Bovenlanden, Floriworld, het Flower Art Museum, de Historische Tuin, het Waterfront en de nieuwste watersportrage foilen, maken het tot een magazine dat in de schappen van de beste boekhandel niet zou misstaan.

Waar te krijgen?


Wil je zo’n bijzondere Aalsmeerse uitgave te pakken krijgen, dan kun je hem vinden bij de verschillende jachthavens, horecavoorzieningen, winkels, het gemeentehuis, bibliotheek, zeilschool, bootverhuurbedrijven en bloemenmusea. Aanstaande zaterdagmiddag wordt het magazine eenmalig uitgedeeld in Aalsmeer Centrum aan het winkelend publiek. Zorg dat je hem niet mist.

Het magazine is mede tot stand gekomen door ook andere SAWP-bestuursleden Elsbeth Huis en Marcel van Wijk en Robert Jan Vriend, van 1707 Aalsmeer, die de opmaak voor zijn rekening heeft genomen. Arjen Vos en Ilse Zethof hebben namens Aalsmeer Vandaag hun bijdrage mogen leveren in tekst en beeld en waren verantwoordelijk voor de coördinatie. Een mooi voorbeeld van een goede lokale samenwerking van en voor Aalsmeer. Het team is blij met het resultaat en wenst u veel leesplezier!

Foto: Arjen Vos Fotografie