Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182
info@laurensniezen.nl

Verdachten in beeld van aanslag op Poolse supermarkt

AALSMEER – In december 2020 en op 4 januari 2021 werden vijf aanslagen gepleegd op Poolse supermarkten.

De politie maakt beelden openbaar van een persoon en een auto die mogelijk betrokken waren bij de ontploffing aan de Ophelialaan in Aalsmeer.

(lees meer onder foto)

Laurens Niezen Fotografie

Kort voor de explosie, die rond 03.10 uur plaatsvond in de nacht van 7 op 8 december, stopte een donkerkleurige Fiat Punto op de Korianderhof in Aalsmeer. De bestuurder bleef in de auto, maar de bijrijder stapte uit.

Deze man pakte twee tassen uit de kofferbak en liep daarmee in de richting van de Ophelialaan. De bestuurder reed met de Fiat Punto over de Spoorlaan en sloeg linksaf de Begoniastraat in. Mogelijk heeft hij daar of in de Geraniumstraat op de andere man gewacht.

De politie vermoedt dat de bijrijder na de explosie terug naar de Fiat Punto is gerend en weer is ingestapt. Uit onderzoek blijkt dat de auto Aalsmeer verliet via de N196 in de richting van Hoofddorp.

Opsporing verzocht