Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182 / 0297-893055
info@laurensniezen.nl

Politie schiet man met mes neer, man overlijdt

AMSTERDAM – Op de Honselersdijk in Amsterdam hebben agenten een man met een mes neergeschoten die zichzelf en agenten bedreigde. Na het schietincident zijn agenten direct gestart met reanimeren, helaas heeft dat niet mogen baten en is de man komen te overlijden. Het betreft een 23-jarige man met de Duitse nationaliteit. Zoals gebruikelijk bij incidenten waarbij de politie geweld heeft toegepast en betrokkenen ernstig letsel hebben opgelopen of zijn overleden, doet de Rijksrecherche onderzoek.

Rond halfvijf zien agenten een man lopen in de omgeving van de Honselersdijk. Hij heeft een mes in zijn handen. Op aanspreken van de agenten reageert hij niet. De man dreigt vervolgens  zichzelf met het mes te verwonden. Meerdere pogingen om op hem in te praten mislukken. De man loopt ondanks herhaaldelijk waarschuwen toch op de agenten af. Agenten proberen hem aan te houden, daarbij steekt de man om zich heen. Hierop zien de agenten zich genoodzaakt  te schieten. Ondanks reanimatie overlijdt de man.

De Rijksrecherche roept mensen op die getuige waren en videobeelden hebben deze te delen met het onderzoeksteam door contact op te nemen met de Rijksrecherche via 0900-8844.

error: Alert: Inhoud is beschermd!