Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182 / 0297-893055
info@laurensniezen.nl

De terrassen gaan weer open

AALSMEER – Aankomende maandag om 12.00 uur gaan de terrassen weer open. Dat zal voor veel mensen een heerlijk moment zijn. Zij kunnen weer eens lekker wat drinken en eten op een fijne plek in het dorp. De horecaondernemers staan te popelen om hun deuren weer te mogen openen. Onder bepaalde voorwaarden mogen zij bovendien hun terras tijdelijk vergroten.

Tijdelijke regels

Voor ondernemers is het natuurlijk enorm puzzelen. Gaat het passen? De gemeente is bereid om creatief en flexibel om te gaan met verzoeken van ondernemers voor uitbreiding van hun terras. Er gelden hiervoor nieuwe, tijdelijke regels. Die zorgen ervoor dat het veilig gebeurt en dat er genoeg ruimte overblijft voor voetgangers, fietsers en ander verkeer. Ook houdt de gemeente rekening met belangen van de omwonenden.

Restaurants en cafés: de regels

  • Binnen mogen 30 gasten zijn.
  • Bezoekers moeten reserveren.
  • Iedereen moet aan een tafel zitten.
  • Een medewerker vraagt de gast of hij/zij verkouden is. Of koorts heeft.
  • Bij klachten, moet de gast thuisblijven of naar huis gaan.
  • Iedereen houdt 1,5 meter afstand.
  • Mensen uit één huishouden en twee personen aan één tafel hoeven geen afstand te houden.
  • Aan de bar gelden dezelfde regels als aan de tafels.

Buiten

Op het terras gelden dezelfde afstandsregels als binnen, maar er geldt geen maximum aantal gasten. Op het terras mag je alleen zitten, niet staan.

Reserveren

Voor restaurants en (eet)cafés is reserveren verplicht als je naar binnen wilt. Buiten op het terras is reserveren niet verplicht.

Controlegesprek

Bij aankomst vraagt het personeel of je klachten hebt. Zo ja, dan ben je niet welkom. Ben je met 3 of meer personen? Dan vraagt het personeel of je één huishouden vormt.

Handen wassen

We moeten allemaal onze handen wassen bij binnenkomst. De ondernemer zorgt voor een handgel of water en zeep.

De bediening

Na het controlegesprek mag de bediening binnen 1,5 meter van de tafels komen om bestellingen op te nemen, te serveren en af te ruimen.

Bij vertrek

Betaal bij voorkeur contactloos. Zodra je weg bent moet het personeel de tafels, de stoelen en de menukaarten grondig reinigen.

Handhaving

De ondernemers moeten zorgen dat de bezoekers de regels naleven. Doen klanten dat niet, dan spreekt het personeel hen aan. Indien nodig krijgen klanten het verzoek te vertrekken. Helpt dat niet dan wordt de politie gebeld.

Regels in detail

Dit zijn de coronamaatregelen die Koninklijke Horeca Nederland heeft afgesproken met de Rijksoverheid. De richtlijnen die de Rijksoverheid heeft opgesteld vindt u op de website van de Rijksoverheid onder ‘horeca’.

Bron: Gemeente Aalsmeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Alert: Inhoud is beschermd!