Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182 / 0297-893055
info@laurensniezen.nl

Facebookers vervolgd wegens uitlatingen tijdens Sintintocht Amstelveen

AMSTELVEEN – Binnenkort zullen 23 mensen een dagvaarding ontvangen omdat zij naar aanleiding van een facebook-uitzending van de sinterklaasintocht in Amstelveen in 2018 ernstige en grove strafbare uitlatingen hebben gedaan waarbij wordt gedreigd, opgeruid of gediscrimineerd volgens het Openbaar Ministerie.

Gedurende de intocht op 17 november 2018 in Amstelveen is via Facebook een livestream uitgezonden waarop demonstranten van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet en de verdere situatie op het Stadsplein van Amstelveen te zien zijn.

Zonder dat de beelden daar aanleiding toe gaven, zijn onder de beelden veel negatieve reacties geplaatst gericht aan de groep demonstranten en aan de persoon die het filmpje maakte en op haar Facebookpagina plaatste, namelijk journaliste, programmamaker en presentatrice Clarice Gargard.

Foto: (Archief) VTF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Alert: Inhoud is beschermd!