Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182 / 0297-893055
info@laurensniezen.nl

Minister hoort Aalsmeerders over Schipholplannen

AALSMEER – Minister Cora van Nieuwenhuizen is maandagochtend het gesprek aangegaan met bewoners en ondernemers in Aalsmeer over haar toekomstplannen met luchthaven Schiphol. Het college had de minister van Infrastructuur en Waterstaat al meerdere malen uitgenodigd om te komen.

“Ik ben blij dat de minister nu zelf met onze inwoners is komen praten”, zegt wethouder Schipholzaken Robbert-Jan van Duijn. “En zelf heeft kunnen ervaren wat de hinder van Schiphol betekent”.

Demonstratie

Onder begeleiding van een tiental demonstranten werd de minister ontvangen door burgemeester Oude Kotte en de wethouder. De drie bestuurders gingen daarna in een informele setting in gesprek. Na een half uur werd van locatie gewisseld en mochten bewoners en ondernemers hun visie op de toekomst van Schiphol aan de minister vertellen.

Genoeg is genoeg

De overkoepelende boodschap van de deelnemers aan de minister was dat groei van de luchthaven voor Aalsmeerders geen optie is. Zelfs de ondernemers die groei van de luchthaven zien als mogelijkheden voor hun bedrijf om te groeien, kwamen tot de conclusie dat het toch beter was om die groei niet te willen vanwege de toenemende overlast. “We hebben de minister duidelijk onze boodschap meegegeven”, concludeert wethouder Van Duijn. “Genoeg is genoeg”.

3-0 achter

De 10 deelnemende bewoners en ondernemers waren uitgenodigd vanwege hun verschillende achtergronden, woonsituaties en belangen. In het rondetafelgesprek stelde de minister aan hen de vraag wat zij zouden doen als ze in haar schoenen stonden. Ze gaf daarbij aan te begrijpen dat het vertrouwen in de besluitvorming rond Schiphol bij de deelnemers aan het gesprek niet groot zou zijn. “In het luchtvaartdossier heb ik steeds het gevoel met een 3 – 0 achterstand te beginnen aan de wedstrijd”, zei Van Nieuwenhuizen. “Toch wil ik graag samen met u de toekomst van de luchtvaart in goede banen zien te leiden”.

“De enige manier om iets voor Aalsmeer te betekenen is het aantal vluchten verminderen of in elk geval niet te vermeerderen”, gaf burgemeester Oude Kotte de minister als slotboodschap mee.

Bron en foto: Gemeente Aalsmeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Alert: Inhoud is beschermd!