Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182 / 0297-893055
info@laurensniezen.nl

Luilakaanbiedingen in Aalsmeer-dorp

AALSMEER – In Aalsmeer Centrum gaat een aantal winkels tijdens Luilak op zaterdag 8 juni al om 7.00 uur ‘s morgens open. Tussen 7.00 en 9.00 uur zijn er leuke Luilakaanbiedingen voor de vroege vogels. 

Over de symboliek en de herkomst van Luilak bestaan verschillende interpretaties, maar de viering komt hoogstwaarschijnlijk voort uit de traditie dat in Noord Holland de langslaper, degene die het laatst uit bed kwam, op de zaterdag voor Pinksteren de anderen uit het gezin of de familie op “luilakbollen” (warme broodjes met stroop) moest trakteren. De kinderen die het vroegst op waren gingen de straat op om langslapers wakker te maken en ze te bespotten met onder andere rijmpjes en liedjes.

Foto: (stockfoto) Pixabay

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Alert: Inhoud is beschermd!