Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182 / 0297-893055
info@laurensniezen.nl

10 Jaar NLDoet: op Boerenvreugd

AALSMEER – Stichting Kinderboerderij Aalsmeer (SKBA) viert dit jaar dat het 10 jaar geleden is dat Boerenvreugd voor het eerst mee deed aan NLDoet. Inmiddels heeft de vrijwilligersactie, vanaf 2009 georganiseerd door het Oranje Fonds, vaste voet aan de grond gekregen in heel Nederland. Stichtingen, verenigingen en andere samenwerkingsverbanden nodigen jaarlijks iedereen uit om samen de handen uit de mouwen te steken. Dat kan gaan om het samen organiseren van een activiteit, bijvoorbeeld voor ouderen of mensen met een beperking, of het verbeteren of onderhouden van terreinen of gebouwen. Het doel is het vinden van verbinding tussen organisaties en individuen op vrijwillige basis. Er zijn veel mensen in Nederland die al vrijwilligerswerk doen. NLDoet is een laagdrempelige mogelijkheid om (voor het eerst) kennis te maken met andere clubs en zo een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk welzijn.

Bij kinderboerderij Boerenvreugd is het organiseren van NLDoet inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Ieder jaar melden zich nieuwe deelnemers voor de klussen in en om de boerderij. Gelukkig komen bekende gezichten ook graag jaarlijks terug. Medewerkers van Gamma Aalsmeer en de leden van de Lions Aalsmeer zijn al vele jaren “vaste” partner tijdens NLDoet. Zij hebben de afgelopen jaren gezorgd dat de speeltuinbodem geschikt is en blijft voor de spelende kinderen, het binnenhekwerk vernieuwd en veel aan het straatwerk gedaan. Ook is het nodige schilderwerk uitgevoerd door de mannen en vrouwen. Natuurlijk zorgen de vrijwilligers van SKBA ervoor dat de gewaardeerde gastvrijwilligers in de watten worden gelegd.

NLDoet vindt dit jaar plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Meerdere klussen worden aangepakt op de boerderij. De zandbak, het hekwerk en de bestrating heeft weer alle aandacht, maar er zijn ook andere schilder- en schoonmaakklussen. Ook dit jaar zijn de Lions, de Gamma en bovendien mensen van De Ronde Tafel aanwezig om te helpen. Daarmee is het aantal benodigde vrijwilligers voldoende.

De vrijwilligers van Boerenvreugd zijn er trots op dat zij al 26 jaar zelf aan het stuur staan van de Stichting Kinderboerderij Aalsmeer. Dankzij de “hands-on”-mentaliteit van het bestuur en de vrijwilligers kon de boerderij en de overige gebouwen en terreinen worden opgebouwd en ziet het er vandaag de dag nog altijd verzorgd en modern uit. Om het ook in de toekomst zo te houden, is de stichting voortdurend op zoek naar (jong) talent. Er zijn verschillende vrijwilligersfuncties en -rollen vacant. Meer informatie via een pb op facebook of via vrijwilligers@boerenvreugd.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Alert: Inhoud is beschermd!