Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182 / 0297-893055
info@laurensniezen.nl

TERUGKIJKEN: Verhuizing van Corendon boeing 747

SCHIPHOL E.O – Precies om 22.30 uur dinsdag geeft Corendon-oprichter Atilay Uslu het startschot voor de verhuizing van een Boeing 747 van Schiphol naar de tuin van het grootste hotel van Nederland in Badhoevedorp. De operatie neemt drie volledige nachten in beslag. 

(artikel gaat verder onder de stream)

Bekijk hieronder de livestream: 

Bron: Corendon Hotels & Resorts

Startschot: dinsdag 5 februari 22.30 uur – woensdag 6 februari 07.00 uur
Op dinsdag 5 februari rijdt het toestel om 22.30 uur op een gigantische zelfrijdende trailer van transportgigant Mammoet uit de hangar om via de Zwanenburgbaan Schiphol te verlaten. Het voertuig steekt rond middernacht de Tweeduizend El over en gaat stapvoets richting de Sloterweg, waar het toestel twee dagen blijft staan om de Mammoet-medewerkers de gelegenheid te geven de gebruikte rijplaten over te brengen voor de tweede etappe.

Oversteek A9: vrijdag 8 februari 00.00 uur – zaterdag 9 februari 05.00 uur
In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari vindt het meest spectaculaire gedeelte van het transport plaats. Rond middernacht steekt de Boeing majestueus de A9 over. Het verkeer richting Haarlem ligt dan al even stil, het verkeer vanuit Haarlem richting Schiphol wordt gedurende de imposante overtocht tot stilstaan gebracht. Daarna vervolgt het toestel met een slakkengangetje de route richting het Corendon Village Hotel. Het toestel brengt de laatste nacht in den vreemde door aan de Schipholweg, pal tegenover de uiteindelijke eindbestemming.

Zaterdag 9 februari overdag  (12.00-17.00 uur)
Om op de hoogte te blijven het transport, is er in het Corendon Village Hotel een unieke control room. Deze ruimte is de gehele dag open voor livestreams en informatie over Corendon Mission 747. Alleen bezoekers met een toegangsticket zijn welkom in de control room.

Schipholweg en de eindbestemming: zaterdag 9 februari 00.00 uur – zondag 10 februari 04.00 uur
In de nacht van zaterdag op zondag steekt het toestel tenslotte de Schipholweg over om na 57 parkeerbewegingen definitief in de tuin van Corendon Village Hotel Amsterdam plaats te nemen.

Zondag 10 februari overdag  (12.00-17.00 uur)
De control room is de gehele dag open met informatie over Corendon Mission 747. Alleen bezoekers met een toegangsticket zijn welkom in het hotel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Alert: Inhoud is beschermd!