Aalsmeer, The Netherlands
06-19503182 / 0297-893055
info@laurensniezen.nl

Wind blaast auto het water in: handrem vergeten

AALSMEER – Fred Hoogervorst keek raar op toen hij vanavond zijn auto had geparkeerd bij Restaurant Westeinder in Aalsmeer om de fiets van zijn zoon op te halen en een paar seconden later zijn voertuig opeens was verdwenen. Wat bleek: de harde wind had de auto, die niet op de handrem stond, zo het water van de Westeinderplassen in geblazen.

Hoogervorst wist niet wat hem overkwam, vertelt hij aan NH Nieuws. Eerder op de avond werd hij gebeld door zijn zoon, die zijn fiets had laten staan bij het strandpaviljoen. “Met de sleutel er nog in. Dus hij was bang dat ‘ie gestolen zou worden. ‘Ik haal ‘m wel even op’, zei ik.”

Aangekomen bij het paviljoen waar Hoogervorst al járen komt omdat een andere zoon er werkt, zet de Aalsmeerder de auto neer waar hij hem altijd neerzet met laden en lossen. Hoogervorst stapt uit de auto, loopt naar de fiets toe en wanneer hij zich omdraait lijkt, de wagen van de aardbodem te zijn verdwenen.

“En toen zag ik mijn auto daar drijven. De wind heeft de auto over het pad en daarna over het zand het water in geblazen”, vertelt Hoogervorst aan de telefoon. “Hij stond blijkbaar niet op de handrem.”

Duikteam brandweer
Voorbijgangers die een stuk verderop stonden, belden gelijk met de hulpdiensten toen zij een auto in het water zagen drijven. Een duikteam van de brandweer ging vervolgens in het water op zoek naar mogelijk inzittenden van de auto. “Al gauw deden de gekste verhalen de ronde”, zegt Hoogervorst, die gewoon veilig op het droge stond.

UPDATE 20:00 – De auto is inmiddels uit het water getakeld en total loss. 

Tekst/bron: NH Nieuws

Foto’s: LNF – Laurens Niezen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Alert: Inhoud is beschermd!